Laughing Yoga στον Βοτανικό Κήπο στα Χρούσσα

Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 στις 10.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στο κτήμα του υπό ίδρυση Βοτανικού Κήπου στα Χρούσσα, κύκλος ασκήσεων "Laughing Yoga".

Έχουμε την ευκαιρία και τη χαρά να έχουμε κοντά μας τον κο Bing Young από την Κίνα, που θα μοιραστεί μαζί μας 1 ώρα ασκήσεων ομαδικού γέλιου, σε συνδυασμό με ασκήσεις τσι κόνγκ 

Η Γιόγκα του Γέλιου (Laughter Yoga) είναι μία τεχνική προσανατολισμένη στη σωματική άσκηση. 

Η συνταγή είναι απλή. Συνδυάζουμε απλές ασκήσεις γέλιου, ήπιες αναπνοές και ασκήσεις stretching, ρυθμικά χειροκροτήματα, τραγούδι, και πάνω απ’ όλα παιδική διάθεση και το αποτέλεσμα είναι γέλιο που ρέει κατευθείαν από την καρδιά! 

Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η διάθεση και η υγεία και αυξάνεται η ευεξία μας!

Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο! Τη λαϊκή σοφία έρχονται να υποστηρίξουν ευρήματα της σύγχρονης επιστήμης, αλλά και των προσωπικών εμπειριών των μελών των 16.000 Κλαμπ Γέλιου.

Το γέλιο είναι η μοναδική δραστηριότητα που κάνει μασάζ και δημιουργεί κυκλοφορία στο λεμφικό μας σύστημα, κάτι που είναι ζωτικό για ένας υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Το γέλιο χρησιμοποιεί πάνω από τους μισούς μας μυς και γυμνάζει το στομάχι, τους κοιλιακούς, τη μέση και τους μυς της λεκάνης. Το γέλιο αυξάνει τα επίπεδα της ενδορφίνης - το φυσικό αναλγητικό του σώματος, στο αίμα.

Το γέλιο είναι αντιγηραντικό. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο, και τρέφει το δέρμα κάνοντάς το να λάμπει.

Όταν οι άνθρωποι γελούν μαζί σε μια ομάδα, δημιουργείται θετική ενέργεια από όλη την ομάδα, η οποία πηγάζει από θετικές σκέψεις, αισθήματα και συναισθήματα. Εξουδετερώνονται κυριολεκτικά τα αρνητικά συναισθήματα και οι σκέψεις. Το ανιδιοτελές, ελεύθερο από σκέψεις γέλιο και η μη επικριτική επικοινωνία με τα άλλα μέλη της ομάδας δημιουργεί ένα πεδίο πνευματικής ενέργειας που οδηγεί σε συναισθήματα χαλάρωσης και ανάτασης.

Τακτικές δόσεις γέλιου και παιχνιδιού μας κάνουν να είμαστε ερωτευμένοι με τη ζωή και τους άλλους ανθρώπους χωρίς κόπο. Το γέλιο είναι ένα μονοπάτι προς την ανιδιοτελή αγάπη.

Είμαστε πλάσματα της συνήθειας, και συχνά συμπεριφερόμαστε με τρόπους που έρχονται σε αντίθεση με την αυτoεικόνα μας. Το γέλιο επιτρέπει να απο-προγραμματίσουμε τις αυτόματες μας αντιδράσεις.

Τα οφέλη του γέλιου στο σώμα και στην ψυχολογία μας:
o Επενεργεί στο σώμα μας σαν αεροβική άσκηση
o Έχει νοητικά, συναισθηματικά και πνευματικά οφέλη
o Δημιουργεί θετική ενέργεια
o Καλλιεργεί την αυτοπεποίθηση
o Βελτιώνει την επικοινωνία
o Αλλάζει αυτό που είμαστε προς το καλύτερο
o Το γέλιο είναι ένα μονοπάτι προς την ανιδιοτελή αγάπη. 

"When you laugh, you change, and when you change the whole World changes" - Dr Madan Kataria, MD, Laughter Yoga Movement Founder.

1. Το γέλιο είναι αγχολυτικό. Μειώνει τα επίπεδα των ορμονών άγχους, επινεφρίνη και κορτιζόλη.
2. Το γέλιο δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας.
3. Το γέλιο είναι αντιγηραντικό. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο, και τρέφει το δέρμα κάνοντάς το να λάμπει.
4. Το γέλιο είναι μία αερόβια άσκηση, ισάξια με οποιαδήποτε άλλη σωματική άσκηση.
5. Το γέλιο αυξάνει τα επίπεδα της ενδορφίνης - το φυσικό αναλγητικό του σώματος, στο αίμα.
6. Το γέλιο βοηθά στον έλεγχο της υψηλής αρτηριακής πίεσης, μειώνοντας την έκκριση των στρεσογόνων ορμονών.
7. Το γέλιο βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, της νευρικότητας και των ψυχοσωματικών διαταραχών.
8. Η Γιόγκα του Γέλιου μας κάνει πιο δημιουργικούς και βελτιώνει την αίσθηση του χιούμορ μας.
9. Το γέλιο αλλάζει την αντιμετώπιση μας για τα καθημερινά άγχη, απομυθοποιεί τον αγώνα για εξουσία και διώχνει το θυμό με το να τον απελευθερώνει.
10. Το γέλιο μας βοηθά να αποκτήσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση και βελτιώνει την αυτοέκφρασή μας.


Πληροφορίες:
Κιν.: 6972545631

Διοργάνωση: Ελίχρυσος Κοιν.Σ.Επ.
Tags:

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons