4ο Φεστιβάλ Ακορντεόν στη Σύρο (13-18/07/2015) | Πρόγραμμα

Μία «ακορντεονίστικη» εβδομάδα στα χωριά και στην πόλη
13-18 Ιούλιου 2015
4ο Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου


Λάβετε μέρος στην “μουσική επιδρομή” των ακορντεονιστών στη Σύρο!!! Εδώ και ένα μήνα, οι ακορντεονίστες από παντού, ετοιμάζονται να έρθουν στην Σύρο για τη μοναδική ακορντεονίστικη συνάντηση στην Ελλάδα.

Στην αρχή, ήταν ένα είδος ονείρου, μια στιγμή, ένα μέρος όπου όλοι οι ακορντεονίστες, αλλά και οι εραστές αυτού του οργάνου, θα μπορούσαν να συναντηθούν για να μοιραστούν το πάθος τους. Στη Σύρο, οι ακορντεονίστες είναι παρόντες και μια χούφτα από αυτούς έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. Χρειάστηκαν μόνο τέσσερα χρόνια για να μετατραπεί από ένα πανηγύρι σε εθνική ή ακόμα και ευρωπαϊκή εκδήλωση.

Το 4ο έτος του φεστιβάλ θα φέρει νέες ιδέες, διατηρώντας παράλληλα τις καλύτερες από τις εμπειρίες του παρελθόντος, θα παρουσιάσει καινοτομίες για να προωθήσει τη γνώση, τις γνωριμίες, την ανταλλαγή, την αλληλεπίδραση, την έκφραση, τη δημιουργία μέσω της μουσικής!

Σημειώστε τρεις καινοτομίες:
  1. Η τοποθεσία: το χωριό της Ποσειδωνίας. Κέντρο θα είναι ο "Άγιος Παύλος", ένα νεοκλασικό παλαιό αρχοντικό, με έναν δροσερό κήπο, όπου θα λαμβάνουν χώρα τα σεμινάρια. Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθούν οι καλλιτέχνες και συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ. Απέναντί του, η Έπαυλη Τσιροπινά καλωσορίζει το Εργαστήριο του τεχνικού ακορντεόν Παναγιώτη Ζαφειρίου, ο οποίος προσφέρει την επισκευή και συντήρηση του ακορντεόν, αλλά και μια έκθεση οργάνων από την Ιταλία, παρτιτούρες, CD και μουσικά βιβλία. Στο χώρο θα λειτουργεί μια εξαιρετική έκθεση των καλλιτεχνών Open Art Studios, οι οποίοι ανοίγουν κάθε χρόνο τα εργαστήρια τους στο κοινό, για όλο το καλοκαίρι.
  2. Δυο Ανοιχτές Μουσικές Σκηνές σε δύο διαφορετικά χωριά, το Γαλησσά και το Φοίνικα.
  3. Μουσικοί όλων των οργάνων είναι ευπρόσδεκτοι να παίξουν μαζί με τους Ακορντονίστες.

Τέσσερεις καταξιωμένοι ακορντεονίστες-δάσκαλοι, θα κάνουν σεμινάρια όλη την εβδομάδα και οι συμμετέχοντες στο τέλος της εβδομάδας μαζί με τους δασκάλους τους, θα παρουσιάσουν τις μουσικές τους στον πεζόδρομο της Ερμούπολης. Μετά από την παρουσίαση, οι ακορντεονίστες θα σκορπιστούν σε μικρές ομάδες για να παίξουν σε κάθε γωνιά της πόλης και να γεμίσουν την ατμόσφαιρα της πόλης με ήχους ακορντεόν.


Και όπως κάθε χρόνο:
  • Σεμινάρια ακορντεόν για όλους,
  • Μια «Παιδική / Νεανική ημέρα» που θα περιλαμβάνει πρωινό εργαστήριο για παιδιά Δημοτικού με στόχο τη γνωριμία με το ακορντεόν και βραδινή συναυλία από παιδιά και νέους, μαθητές Ελληνικών Μουσικών Σχολείων.
  • Μια συναυλία στο εσωτερικό του Ναού του Αγίου Νικολάου, στη Ερμούπολη, μέσω της οποίας θα προβάλλεται μια διαφορετική, ασυνήθιστη πλευρά του ακορντεόν
  • Μια μεγάλη χορευτική γιορτή στην Έπαυλη Τσιροπινά, στην Ποσειδωνία, με την οποία θα κλείνει το Φεστιβάλ.

Η Ομάδα Ακορντεόν Σύρου και η αστική-μη κερδοσκοπική εταιρία «Ούριος Άνεμος» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ποσειδών», τον Επιμορφωτικό Φιλοτεχνικό Σύλλογο “Ο Φοίνικας Σύρου”, το Δήμο Σύρου Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ανέλαβαν τη διοργάνωση του 4ου Φεστιβάλ Ακορντεόν στη Σύρο.

Με την υποστήριξη των:
- Σύλλογος Επιχειρηματιών Φοίνικα και Τοπική Κοινότητα Φοίνικα
- Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλησσά
- Ναυτικός Όμιλος Γαλησσά και Σύλλογος Επιχειρηματιών Γαλησσά
- Σύλλογος Επαγγελματιών & Επιχειρηματιών Ιστορικού Κέντρου Ερμούπολης «Ο ΕΡΜΗΣ»
- Τοπική Κοινότητα Γαλησσά
- Τοπική Κοινότητα Φοίνικα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ 13-18 ΙΟΥΛΙΟΥ
Έπαυλη Τσιροπινά, Ποσειδωνία
Έκθεση μουσικών οργάνων και έργων τέχνης των καλλιτεχνών του OPEN ART STUDIOS Εργαστήριο επισκευής και συντήρησης ακορντεόν 10.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00
Πληροφορίες: Παναγιώτης Ζαφειρίου, 6944760580, www.panaccordeon.gr


ΚΥΡΙΑΚH 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 
20:30 Έπαυλη Τσιροπινά, Ποσειδωνία
Εγκαίνια του Φεστιβάλ με την Ομάδα Ακορντεόν, τη Γεωργία Ματσούκα "Λαλού" και τους καλλιτέχνες του OPEN ART STUDIOS.


ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ
10:30-12:30 Ποσειδωνία – Κέντρο Άγιος Παύλος / Ελεύθερη είσοδος
Πρωινό εργαστήριο για παιδιά: «Φτιάχνουμε όλοι μαζί ένα τεράστιο ακορντεόν» 
Εγγραφή και πληροφορίες: Ελπίδα Ρηγούτσου, Τηλ.: 6937310155

21:00 Φοίνικας – Νεανική συναυλία / Ελεύθερη είσοδος
«To τρεχαντηράκι της ελπίδας» και «Μουσικό Σχολείο Ιλίου» (Aθήνα)
Υπόστηρίζουν: Επιμορφωτικός Φιλοτεχνικός Σύλλογος “Ο Φοίνικας, Σύρου”, Σύλλογος Επιχειρηματιών Φοίνικα και Τοπική Κοινότητα Φοίνικα.


ΤΡΙΤΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ
21:30 Γαλησσάς – Ανοιχτή Σκηνή / Ελεύθερη είσοδος
Μουσικοί όλων των οργάνων είναι προσκεκλημένοι να παίξουν μαζί με τους Ακορντεονίστες.
Υποστηρίζουν: Ναυτικός Όμιλος Γαλησσά, Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλησσά, Τοπική Κοινότητα Γαλησσά.


ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ
DUO GOLIARDI
21:00 Ερμούπολη - Ι.Ν. Αγίου Νικολάου / Ελεύθερη είσοδος
DUO GOLIARDI με τον Κ. ΡAΠΤΗ (ακορντεόν) και το ∆. ΚΟYΝΤΟΥΡΑ (Φλάουτο µε ράµφος) Με αυτόν τον ιδιαίτερο συνδυασμό, που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, το ντουέτο προσεγγίζει ένα μεγάλο εύρος ρεπερτορίου από τον όψιμο Μεσαίωνα μέχρι τη σύγχρονη μουσική δημιουργία και από ιστορικές ταραντέλες μέχρι την μουσική για εκκλησιαστικό όργανο του Γ. Σ. Μπαχ.


ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ
21:30 Φοίνικας – Ανοιχτή Σκηνή / Ελεύθερη είσοδος
Μουσικοί όλων των οργάνων είναι προσκεκλημένοι να παίξουν μαζί με τους Ακορντεονίστες
Υπόστηρίζουν: Επιμορφωτικός Φιλοτεχνικός Σύλλογος “Ο Φοίνικας Σύρου”, Σύλλογος Επιχειρηματιών Φοίνικα και η Τοπική Κοινότητα Φοίνικα.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 
20:30 Ερμούπολη, παρουσίαση στον πεζόδρομο / Ελεύθερη είσοδος
Απογευματινή μουσική παρουσίαση για τη λήξη των σεμιναρίων.
Υπόστηρίζουν: Σύλλογος Επαγγελματιών & Επιχειρηματιών Ιστορικού Κέντρου Ερμούπολης «Ο ΕΡΜΗΣ».


ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ
21:00 Επαυλη Τσιροπινά, Ποσειδωνία
Χορευτική Βραδιά με τους SaZmaN Orkestar Οι SaZmaN Orkestar μας παίρνουν από το χέρι και μας ταξιδεύουν στα Βαλκάνια. Από τη Σερβία στη Βουλγαρία και από τη Ρουμανία στην Τουρκία και πάλι πίσω στην Ελλάδα, σαν τσιγγάνικο καραβάνι. Ένα δυναμικό σύνολο εγχόρδων και κρουστών, πλαισιωμένο από γυναικεία και ανδρικά φωνητικά, σε ένα πάντρεμα τσιγγάνικων και βαλκανικών μελωδιών και ρυθμών, μετατρέπουν με ευκολία τη συναυλία σε πανηγύρι και το πανηγύρι σε συναυλία.

Είσοδος 5 ευρώ

Αναψυκτήριο και περίπτερα με μεζέδες, ανοιχτά από τις 19:30----------------
Πληροφορίες-Κρατήσεις
www.syrosaccordionfestival.com
accordeon.syros@gmail.com
fb: Syros2ndAccordionFestivalΞεφυλλίστε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρακάτω:
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons