Η Φιλαρμονική Προσκόπων Λεμεσού στη Σύρο στις 22-6-15Η Φιλαρμονική Προσκόπων Λεμεσού επισκέπτεται τη Σύρο και γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, παίζοντας στους δρόμους της πόλης, αλλά και χαρίζοντας στο συριανό φιλόμουσο κοινό μία συναυλία στην πλατεία Μιαούλη.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αισθήματα χαράς, αναμένουμε τους Προσκόπους της Λεμεσού. Αν και η διαμονή τους στη Σύρο θα είναι ολιγόωρη, (θα φτάσουν στη Σύρο το πρωί της Δευτέρας 22/6/15 με το κρουαζιερόπλοιο Salamis Filoxenia και θα αναχωρήσουν στις 19:00), επιθυμία τους είναι να προσφέρουν στις 11:30 μία γιορτινή νότα στους δρόμους της Ερμούπολης.

Επίσης το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 18.00 στην πλατεία, θα παρουσιάσουν ένα μικρό πρόγραμμα, μέχρι και την αναχώρησή τους από τη Σύρο.

ΠΕ Κυκλάδων
Σωτήρης Φραγκίδης


Η Φιλαρμονική Προσκόπων της Επαρχιακής Εφορείας Προσκόπων Λεμεσού συστάθηκε τη δεκαετία του 60 υπό τη διεύθυνση του επτανήσιου Μαέστρου Στυλιανού Μπριτσούλη και λειτούργησε μέχρι τις αρχές του 1970. Στη συνέχεις με την επιστροφή του μαέστρου στην Αθήνα η Φιλαρμονική έπαψε να λειτουργεί. Το 2012 ο Έφορος Εκδηλώσεων Πέτρος Πετρίδης, ο οποίος υπήρξε μέλος της πρώτης φιλαρμονικής, κάνει την επανασύσταση της Φιλαρμονικής υπό τον μαέστρο Βαθμοφόρο του 50ου Συστήματος Αεροπροσκόπων, Ιωσήφ Καρταπάνη. Το νέο ξεκίνημα μπαίνει σε νέα βάση με νέα παιδιά.

Η Φιλαρμονική αποτελείται από Λυκόπουλα, Προσκόπους, Ανιχνευτές και Βαθμοφόρους της Επαρχίας Λεμεσού και αριθμεί γύρο στου 30 μουσικού και 10 αρχάριους κυρίως Λυκόπουλα.

Έχει λάβει μέρος τόσο σε τοπικές και Παγκύπριες Προσκοπικές εκδηλώσεις όσο σε κοινωνικές και φιλανθρωπικές συναυλίες της πόλης της Λεμεσού . Έχει συνοδεύσει εκκλησιαστικές περιφορές και περιφορά του Επιταφίου. Στις γιορτές για τα εκατοντάχρονα του Σώματος Προσκόπων Κύπρου έδωσε με επιτυχία συναυλία στη Λευκωσία στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.
Tags:

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons