ΕΚΘΕΣΗ: Σπύρος Πουλημένος | Από το συμβατικό στο ψηφιακό - From conventional to digital

Η έκθεση ζωγραφικής "Από το συμβατικό στο ψηφιακό - From conventional to digital" του Σπύρου Πουλημένου θα φιλοξενηθεί στην Πινακοθήκη Κυκλάδων στην Ερμούπολη από Σάββατο 29 Ιουνίου έως Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013.

Εγκαίνια:
Σάββατο 29 Ιουνίου | 21.00

Ωράριο λειτουργίας:
10:30-14:00 & 19:00-22:00


Μεγάλη Αναδρομική έκθεση με 60 περίπου έργα αντιπροσωπευτικά από τις διάφορες περιόδους του καλλιτέχνη, έκθεση που εστιάζει και συγκρίνει τα συμβατικά έργα του Σπύρου Πουλημένου αυτά δηλαδή που δημιουργήθηκαν με τον παραδοσιακό τρόπο ζωγραφικής με αντίστοιχες ψηφιακές δημιουργίες του που ζωγραφίστηκαν στον υπολογιστή και τυπώθηκαν σε καμβά.
Η έκθεση αποτελείται από διάφορες ενότητες με πλούσια θεματολογία όπως συνθέσεις πορτραίτα, νεκρές φύσεις, τοπία, γυμνά και μεγάλες σπουδές καθώς επίσης από και μια ενότητα με τίτλο "VITA" και που έχει σχέση με την έμπνευση του καλλιτέχνη από την θεωρία των μορφογενετικών πεδίων.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ:
Ο Σπύρος Πουλημένος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1953. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Αφού απεφοίτησε από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση κλασσικής κατεύθυνσης στον Άλιμο, στη συνέχεια σπούδασε ηλεκτρονική τεχνολογία, σχέδιο, ιστορία της τέχνης, καλές τέχνες, και σχεδιασμό. Στα πλαίσια της συνεχούς διδακτικής βιωματικής performance "δια βίου μάθηση", είναι υποψήφιος διδακτορικού Dprof στις καλές τέχνες του Middlesex University του Λονδίνου. Η εν λόγω performnace έχει κοινωνικό χαρακτήρα αφού προτρέπει ανθρώπους όλων των ηλικιών να ασχολούνται με την συνεχή μάθηση και μαθητεία διότι κατά την γνώμη του έτσι γινόμαστε καλύτεροι ως άνθρωποι και πιο χρήσιμοι στην κοινωνία. Το αντικείμενο της διατριβής του είναι: From conventional to digital. Έχει στο ενεργητικό του 20 ατομικές εκθέσεις, με σημαντικότερη την μεγάλη έκθεση με έργα επιλογής του στο Μουσείο Βορρέ τον Μάιο-Ιούνιο του 2008. Έχει συμμετάσχει επίσης σε περισσότερες από 60 ομαδικές. Έχει διδάξει σχέδιο, χρώμα και τεχνολογία σε εργαστήρια, σχολεία και ΙΕΚ. Έχει φιλοτεχνήσει βιβλία ποιητών και συγγραφέων ενώ έχει επιμεληθεί έντυπα για εκδηλώσεις, ημερολόγια για σχολεία, εταιρείες κλπ. Έχει συμμετάσχει σε οργανωτικές, καλλιτεχνικές και τιμητικές επιτροπές. Έργα του βρίσκονται σε συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος της επιστημονικής ένωσης τεχνολόγων μηχανικών, και του επιμελητηρίου εικαστικών τεχνών Ελλάδος.
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons