Οδοιπορικό στη Ρούμελη – Παραδοσιακοί χοροί στο θέατρο Απόλλων

Στις 3 Δεκέμβρη 2017 και ώρα 20.00, ο Σύλλογος Στερεοελλαδιτών Σύρου «Η Ρούμελη», στο θέατρο Απόλλων θα μας ταξιδεύσει στη Ρούμελη, μια περιοχή με πλούσιο γεωγραφικό διαμελισμό αλλά και πολύμορφη παράδοση.

Στα εδάφη της διαδραματίστηκαν σπουδαία γεγονότα, αποφασιστικής σημασίας για την πορεία του αρχαίου και νεότερου πολιτισμού, αλλά και της ανθρωπότητας.

Το χορευτικό τμήμα του συλλόγου θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς από τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία που κυριαρχούν οι τσάμικοι, οι συρτοί, τα καγγέλια, οι Μεγαρίτικοι χοροί (χορός της τράτας, λαμπρή καμάρα, Λουδοβίκος κ.λ.π.) που συναντά κανείς στοιχεία στεριανής και νησιώτικης Ελλάδας.

Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ για ενήλικες και 5 ευρώ για παιδιά
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, διαδώστε το. Ευχαριστούμε! Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons

Σχετικά με τα σχόλια

Το syrosagenda.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.