ΕΚΘΕΣΗ: Συλλογή του Μάνου Ελευθερίου "Σύρος 19ος-20ος αιώνας"Η Έκθεση με θέμα "Πρόσωπα της Σύρου μέσα από τον φακό σημαντικών φωτογράφων του 19ου και των αρχών του 20 αιώνα που εργάστηκαν στην Ερμούπολη" από τη Συλλογή του Μάνου Ελευθερίου θα φιλοξενηθεί από 8-31 Ιουλίου 2017 στην Αίθουσα Τέχνης Γ. & Ε. Βάτη στην Ερμούπολη.

Η έκθεση φωτογραφικής προσωπογραφίας που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο 2017 στην Αίθουσα Τέχνης Γιάννη & Ελένης ΒΑΤΗ στην Ερμούπολη θα δώσει την ευκαιρία να παρουσιαστεί μια σημαντική πτυχή της ιστορίας και του πολιτισμού του νησιού μας που είναι η φωτογραφική παραγωγή μέσα από τα εργαστήρια συριανών (όχι μόνον) φωτογράφων του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ου. 

Το υλικό αποτελεί μια ενότητα της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας και πολυποίκιλης συλλογής του Μάνου Ελευθερίου.

Το παράδειγμα της Σύρου τις δεκαετίες του 1860 και 1870 είναι ενδεικτικό για την πρόοδο και άνθιση του φωτογραφικού επαγγέλματος στην Ελλάδα. Στην Ερμούπολη, το πιο σημαντικό λιμάνι και αστικό κέντρο της χώρας με συνεχείς και συχνές συναλλαγές τόσο με τη Δύση όσο και με την Ανατολή, τα φωτογραφεία, συναγωνίζονταν σε ποιότητα αυτά της Αθήνας, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της χώρας.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει: φωτογραφικό υλικό (1860-1930) από τα εργαστήρια των Δαμιανού, Βενιού, Βλαχάκη, Δεσύπρη, Μακρουλάκη, Φυντανίδη, Ξανθάκη, Κόκκινου κ.ά. καθώς και υλικό τεκμηρίωσης όπως έγγραφα, βιβλία, αντικείμενα κ.ά.

Γενική επιμέλεια- συντονισμός έκθεσης: Μαρία Θηρεσία Δαλεζίου, ιστορικός τέχνης
Έρευνα – επιστημονική επιμέλεια: Μαριάννα Καράλη, ιστορικός τέχνης

Εις μνήμην Αγγελικής και Στέλιου Ελευθερίου και Ευάγγελου Ν. Ρούσσου

Ωράριο: καθημερινά 11.00 – 13.30 και 18.30 -21.30
Εγκαίνια έκθεσης: 8 Ιουλίου 2017, ώρα: 20.00
Ελεύθερη είσοδος

Με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Αντώνη Κομνηνού.
Tags: , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, διαδώστε το. Ευχαριστούμε! Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons

Σχετικά με τα σχόλια

Το syrosagenda.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.