ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ: Μια Θαλασσινή Πολιτεία του Νίκου Σφυρόερα

Ιστορικό θεατρικό χρονικό της ίδρυσης της Ερμούπολης. Το έργο παραστάθηκε για μία και μοναδική φορά το 1961. Κατάθεση τιμής του ΘΕΠΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ στην πόλη μας, με τις Ιωνικές άκρες και στους πρώτους οικιστές της.

- Κατεβάστε το μαύρο ματωμένο κουρέλι πούχομε για παντιέρα και δεν έχουμε μηδ’ άλλον δρόμο να πάρουμε, μηδ’ άλλο τρόπο ν’ αρχίσουμε, πάρεξ την Απόφαση και τη Θέληση!.. Με τούτα μονάχα τα δυο, θα ριζώσουμε σε τούτον τον σταχτί και γυμνό βράχο… Ομπρός! Ας γίνει ο καθένας μας ένας μικρός θεός και ας αρχίσει το έργο των χεριών του…!

Ήρθα, πάτησα και πίσω δε ματαγυρίζω! Εδώ! (μπήγοντας το κουπί του δυνατά στη γη) Εδώ φυτεύω το πρώτο δέντρο αυτού του τόπου! Το πρώτο δέντρο του δάσους του, που θ’ απλώσει και θα τον σκεπάσει και άλλο δάσος πιο σκιερό, δεν θάχει σ’ ολόκληρη της γης..! - Λουκάς Ράλλης


Info:
Μια Θαλασσινή Πολιτεία του Νίκου Σφυρόερα
από τον Θεατρικό Πολιτιστικό Σύλλογο Απόλλων
12 - 14 Σεπτεμβρίου 2016 |  Ώρα έναρξης 21:00
Θέατρο Απόλλων. Ερμούπολη (Τ. 2281085192)
Τιμή Εισιτηρίου 8 & 5€

FB event: www.facebook.com/events/1283745181636908/
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, διαδώστε το. Ευχαριστούμε! Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons

Σχετικά με τα σχόλια

Το syrosagenda.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.